Walki Group ostaa Westpakin Säkylästä ja Flexipackin Vaasasta. Yrityskauppa tuli Westpakin työntekijöille täytenä yllätyksenä.

Kuorimo

 

Westpak Oy vuonna 2008 perustettu joustopakkausten valmistaja. Flexipack on perheomisteinen yritys, jolla on yli 50 vuoden kokemus elintarvike- ja teollisuuspakkauksista. Yritysten asiakkaina on pohjoismaisia elintarvikebrändejä.

Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2021 noin 40 miljoonaa euroa. Yhdessä ne työllistävät noin 100 työn­tekijää. Yritysostoilla Walki hakee kasvua kuluttajapakkausten maailmanlaajuiseen liiketoimintaansa.

Westpakin tuotannon työntekijät ovat järjestäytyneet Paperiliittoon. Yrityskauppa tuli pääluottamusmies Sami Lehdon mukaan heille täytenä yllätyksenä.

Viimeiset kolme vuotta on tehty järjettömästi töitä, ja kasvu on ollut kovaa.

– Ilmapiiri on odottava. On myös pelkoja siitä, mitä tapahtuu. Aika näyttää, mitä uusi omistus tuo tullessaan, sanoo Lehto.

Pelot ymmärtää, jos tuntee alueen yritysten lähihistoriaa.

– Aika monta firmaa Euran suunnalta on ostettu ja sitten lopetettu. Näiden yritysten entisiä työntekijöitä on meillä tuotannon tehtävissä yli puolet, Lehto arvioi.

Lehto sanoo, ettei hän henkilökohtaisesti jännitä tulevaa.

– Viimeiset kolme vuotta on tehty järjettömästi töitä, ja kasvu on ollut kovaa, niin kovaa, että sen kyllä odotettiin johtavan johonkin muutokseen.

Westpakin toimitusjohtaja Jonas Skuthälla ja Flexipackin Stefan Söderlund sanovat tiedotteessa yhdestä suusta, että muutos tuo paitsi etuja asiakkaille myös ”menestyksekkään tulevaisuuden yritysten työntekijöille”.

Walkin toimitusjohtaja Leif Friberg sanoo samassa tiedotteessa, että yritys­ostolla Walki laajentaa kestävämpien pakkausvaihtoehtojen tarjontaa.

– Näillä kahdella yrityksellä on täydentävä valikoima korkealaatuisia painotuotteita ja todistettu sitoutuminen omistautuneeseen asiakaspalveluun, Friberg perustelee.

Kauppahintaa tai kaupan ehtoja ei julkisteta. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Walkin kolme liiketoiminta-aluetta ovat kuluttajapakkaukset, teollisuuspakkaukset ja Engineered Materials. Yritys toimii kahdessatoista eri maassa Euroopassa ja Aasiassa. Henkilöstöä on maailmanlaajuisesti noin 1 500. Tämän vuoden liikevaihdoksi on arvioitu yli 700 miljoonaa euroa.

Teksti: Eeva Eloranta-Jokela, Kuva: Jussi Partanen