Varkauden kartonkitehtaalla vähennysuhka 55:lle

Kuorimo

Stora Enso suunnittelee vähentävänsä enintään 40 ja sen kunnossapitoyhtiö Efora 15 henkilötyövuotta.

Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaalla alkavat yhteistoimintaneuvottelut maanantaina 9. joulukuuta. Stora Enso suunnittelee vähentävänsä enintään 40 ja sen kunnossapitoyhtiö Efora 15 henkilötyövuotta.

Neuvottelut koskevat koko Varkauden kartonkitehtaan henkilöstöä eli 226 henkilöä ja koko Eforan Varkauden tehtaan henkilöstöä eli 80 henkilöä.

Varkauden toimenpiteet ovat osa yhtiön kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla pyritään 275 miljoonan euron säästöihin muuttuvissa ja kiinteissä kustannuksissa. Silti Varkauteen kohdistuneet suunnitelmat yllättivät.

- Yt:t tulivat juuri, kun ihmisille on kertynyt vähän uskoa ja luottamusta. Tuntuu, että lyödään lyötyä, kuvailee tunnelmia pääluottamusmies Juha Leskinen.

Vuoden 2006 jälkeen kyseessä ovat kahdeksannet yt:t Varkauden tehtaalla.

Työnantajan mukaan vähennysten taustalla on tarve järjestää tehtaan toimintoja uudelleen, jotta saadaan lisättyä kustannustehokkuutta ja varmistettua kansainvälistä kilpailukykyä. Henkilöstöjärjestelyillä Stora Enso tavoittelee ketteryyttä, jolla tuetaan aaltopahvin raaka-aineen kasvustrategiaa.

Kartonkitehtaalla valmistetaan aaltopahvipakkauksen pintakartonkia eli kraftlineria, jota käytetään muun muassa hedelmäpakkauksissa.

Samalla tehdasalueella kartonkitehtaan kanssa toimii Varkauden saha ja viilupuutehdas. Efora on Stora Enson kokonaan omistama kunnossapitoyhtiö, joka huolehtii yhtiön tehtaiden kunnossapidosta 10 paikkakunnalla Suomessa.