Tytti Nyström on paperiliittolainen tuotantoassistentti

Arjessa

Osaston hallituksen jäsenyys avasi tuotantoassistentti Nyströmille uuden oven.

Tytti Nyströmillä on poikkeuksellinen työnimike paperiliittolaiseksi. Tuotantoassistenttina Huhtamäellä Hämeenlinnassa työskentelevän Nyströmin työnkuvaan kuuluu muun muassa ajolistojen tekemistä, töiden avaamista ja sulkemista, laatikkotarrojen tekemistä ja työnjohtajan apuna olemista.

– Olen sellainen pikkuapulainen, hän hymähtää.

Nyström tuli Huhtamäelle töihin vuonna 1983 ja työskenteli pitkään tuotannossa kolmessa vuorossa. 2000-luvun puolivälissä hän siirtyi päivätöihin ja pian sen jälkeen tuotantoassistentiksi.

Hänen ammattiosastouransa alkoi samoihin aikoihin.

– Työkaverini ja osaston silloinen rahastonhoitaja kysyi, tulisinko hallitukseen. Tarjous sattui sopivaan elämäntilanteeseen – olin juuri eronnut ja kaipasin jotain omaa juttua lasten ja kodin lisäksi.

Aiemmin Nyström oli ollut tavallinen rivijäsen, joka oli osallistunut perheineen yhteisiin rientoihin.

– Joskus sata vuotta sitten osallistuin nuorena likkana johonkin viikon mittaiseen nuorisotapahtumaan Haukiputaalla, mutta ei osaston toiminta silloin vielä iskenyt kipinää.

Hallitusjäsenyys aukaisi aivan uuden oven. Sen myötä Nyström on päässyt paljon paremmin perille asioista, ja näkökulmat ovat avartuneet. Joskus hän toimii kokouksissa myös sihteerinä.

– En ole enää aivan tumppu. Olen jotakin yrittänyt tehdä, kun minut on sinne kerran valittu. Syyskokouksessa valitaan taas uusi hallitus. Minusta on ihan hyvä, että porukkaa välillä vaihtuu.

Osasto 66 päätti taannoin säästösyistä harventaa kokouksia. Aiemmin niitä pidetiin kuukausittain, nyt joka toinen kuukausi. Toki, jos jotakin yllättävää tapahtuu, kokouksia voidaan pitää useammin.

Ensi vuonna osasto 66 viettää 75-vuotisjuhliaan. Elokuussa 1945 perustettu osasto kantoi nimeä Hämeenlinnan kotelotyöntekijäin ammattiosasto. Nykyään suurin osa osaston jäsenistä työskentelee Huhtamäellä ja Paccorilla.

Huhtamäen työntekijöillä on juuri takanaan suuri rutistus. Kesällä he muuttivat uusiin tuotantotiloihin vanhasta, vuonna 1963 rakennetusta, tehtaasta. Nyström kiittelee uusia tiloja toimiviksi, tilaviksi ja ajanmukaisiksi. Samalla konekantaa uusittiin ja automaatiota lisättiin.

Teksti: Tiina Suomalainen

Lisää artikkeleita:

Työpaikalla
Potretti
Laadusta tinkimättä
Arjessa
Takaisin etusivulle Lue lisää ajankohtaisia uutisia