Työttömyyskassa tiedottaa: Työnhakuvelvollisuus ja karenssiaikojen pituus muuttuivat

Työpaikalla

Työnhakijan asiointi TE-Toimistossa muuttui toukokuun alusta alkaen. Uusi asiakaspalvelumalli tuo mukanaan henkilökohtaiset, tavoitteelliset, säännölliset kohtaamiset ja tiiviin tukiprosessin heti työnhaun alussa.
Uusi asiakaspalvelumalli otetaan käyttöön toukokuusta alkaen samanaikaisesti kaikissa TE-toimistoissa ja työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvissa kunnissa.
Työttömyysetuuden saamiseksi työnhakijan on jatkossakin haettava työtä. Uutta on se, että työnhakijan on haettava tilanteesta riippuen 0–4 työpaikkaa kuukaudessa. TE-toimisto voi tehdä poikkeuksia työnhakuvelvoitteeseen muun muassa lomautuksen, osittaisen työllistymisen tai opintojen perusteella. Työttömiksi työnhakijoiksi ilmoittautuneet voivat kysellä lisätietoja omaa tilannettaan koskien TE-palveluiden kautta www.te-palvelut.fi.

Karenssit lyhenevät
Uuden asiakaspalvelumallin periaatteiden mukaan karenssit eli korvauksettomat määräajat lievenevät. Mallissa otetaan myös käyttöön muistutukset työnhakijalle, joiden avulla asiakkaan on helpompi noudattaa työnhakijan velvollisuuksia. Lisätietoja: www.tyj.fi ajankohtaista -osio sekä www.paperikassa.fi.