Stora Enson Antti ja UPM:n Antti suhtautuvat huumorilla lehden mokaan.

Työpaikalla

 

Paperiliitto-lehdessä 5/2023 tapahtui inhimillinen erehdys. Julkaisimme vahingossa Antti Ahokkaan, 22, haastattelun yhteydessä toisen nuoren Antin, Antti Kuivasen, 22, kuvan. Edes kuvassa poseeraavan nuoren miehen työasun värit ja logot eivät herättäneet havaitsemaan, että nyt menee väärän firman Antti lehteen. Pahoittelemme virhettä.

Tämän jutun yhteydessä on vihdoin kuva Stora Enson Heinolan flutingtehtaalla vuorotteluvapaan sijaisuutta tekevästä Antti Ahokkaasta.

Ahokas kertoo suhtautuneensa lehden mokaan ymmärtäväisesti.

– Stora Ensolla työskentelevä isäni oli ensimmäinen, joka otti minuun yhteyttä ja kysyi, olenko huomannut, että minusta kertovan jutun kuvassa on väärä Antti. En ottanut siitä itseeni. Enemminkin suhtauduin siihen huumorilla.

Kovin paljon palautetta Ahokas ei väärästä kuvasta saanut. Hän kertoi kömmähdyksestä joillekin työkavereille sekä vuoromestarille, joka ihmetteli, miten moinen virhe on päässyt käymään. Yritykset ovat hyvin tarkkoja siitä, millaisia kuvia niistä lähtee ulospäin. Tähänkin sarjaan otetut kuvat – joita ottavat haastateltavien työkaverit – saattavat kiertää esimiesportaassa tarkistuksessa ennen julkaisua.

Ahokas laittoi sosiaalisen median kautta viestiä myös Lappeenrantaan, ikätoverilleen Antti Kuivaselle, ja kysyi, oliko tämä huomannut mokan. Olihan hän.

– Lähinnä se huvitti. Juttu kertoo Stora Ensolla työskentelevästä työntekijästä, ja kuvassa olen minä UPM:n logo rinnassa. Muutamia kommentteja tuli kollegoilta.

Kaukaan Voiman biovoimalaitoksella työskentelevän Antti Kuivasen haastattelu julkaistiin tällä paikalla vuosi sitten. Jutussa Kuivanen kertoi, miten automaatio- ja kunnossapitotiimissä työskentely oli yllättänyt hänet positiivisesti. Työnteko, kehittyminen ja uuden oppiminen jatkuu hyvällä vireellä edelleen.

– Työ on monipuolista ja vaihtelevaa, sillä työnkuva ja laitekanta ovat laajoja. Meillä on monen ikäisiä laitteita, ja työtehtävät vaihtelevat paljon. Tämä on hyvä paikka kartuttaa omaa osaamista.

Viime aikoina Kuivasta on työllistänyt erityisesti projekti, jossa uudistetaan jätevedenkäsittelyn automaatiota.

Teksti: Tiina Suomalainen