PK 7 suljetaan Nokialta

Kuorimo

Pehmopaperivalmistaja Essity sulkee Nokialta paperikoneen ja vähentää 16 työpaikkaa.

Essity sulkee tehtaan toisen pehmopaperia valmistavan paperikoneen PK 7:n syyskuun lopussa. Suunnitelma ei muuttunut yt-neuvotteluissa, jotka alkoivat maaliskuun lopulla ja koskivat kaikkia henkilöstöryhmiä.

Pääluottamusmies Mika Lehtosta harmittaa isolla mitalla. Työntekijöihin kohdistuvista 14 irtisanomisesta 10 on niin sanotusti kovia, 4 irtisanomista tapahtuu ”pehmeästi” eli työttömyysputken kautta. Lisäksi kaksi määräaikaista työsuhdetta loppuu.

- Kustannussäästöt ja kapasiteetin leikkaamiset osuivat nyt meihin. Onhan tämä järkyttävää: 140 työntekijästä 14 vakituista vähenee, Lehtonen toteaa.

Henkilöstömäärä tehtaalla on kaikkiaan 200. Essity perustelee paperikoneen sulkemista tuotannollis-taloudellisilla ja uudelleenorganisointiin perustuvilla syillä. Pehmopaperituotannon pysyvä leikkaaminen tuntuu työntekijöistä rajulta ja pandemiatilanteen kannalta ennenaikaiselta päätökseltä.

PK 7 työllistää pituusleikkureineen 15 henkeä. Irtisanottavat on valikoitu pisteytyksen, ei työosaston perusteella. Irtisanomisaika kestää yli marraskuun puolivälin ja irtisanottavilla on sen ajan työvelvoite.

Teksti Eeva Eloranta-Jokela
Kuva Mika Eronen

Aiheesta lisää: