Nyt on näytön paikka – torilla tavataan! Kun Senaatintori täyttyy, viesti on vahva. Mitä useampi on paikalla, sitä voimakkaampi on sanoma maan hallitukselle.

Kuorimo

 

Paperiliitto kannustaa jäseniään ja kaikkia asiaa tukevia osallistumaan STOP nyt! -mielenosoitukseen, joka pidetään torstaina 1. helmikuuta kello 12–14 Helsingin Senaatintorilla. Torilla viestinä on STOP Suomen hallituksen leikkaussuunnitelmille, jotka kurjistavat työelämää ja heikentävät sosiaaliturvaa.

Tapahtuman järjestävät palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK. Paperiliitto on SAK:n jäsenliitto. Yhteistyökumppaneina on myös useita kansalaisjärjestöjä, kuten opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten järjestöjä sekä seurakuntatoimijoita.

Paikalle toivotaan kaikkia hallituksen politiikasta huolissaan olevia kansalaisia ja kansalaisjärjestöjä. Järjestöt haluavat lähettää yhdessä työelämää ja suomalaisten hyvinvointia heikentävistä toimista hallitukselle viestin: uudistusten valmistelussa on painettava jarrua. Mukaan odotetaan erityisesti osallistujia niiltä työpaikoilta, joihin ammattiliitot ovat ilmoittaneet järjestävänsä samana päivänä poliittisia mielenilmaisuja.

Takaisin sopimisen tielle

Ammattiliitot ja palkansaajakeskusjärjestöt ovat osallistuneet hallituksen asettamiin kolmikantatyöryhmiin ja keskustelutilaisuuksiin sekä tuoneet eduskuntakuulemisissa esiin, miten raskaasti päätökset osuvat ihmisiin ja toisaalta, miten vähäiset työllisyys- ja säästövaikutukset osalla toimista on.

Myös Paperiliitto on vahvasti mukana ja kutsuu jäseniään saapumaan torille, sillä palkansaajat eivät hyväksy esitettyjä työelämäheikennyksiä, vaan vaativat sopimisen tien jatkuvan myös tulevaisuudessa. Tulemalla mukaan voit välittää työelämään ja työttömyysturvaan heikennyksiä ajavalle hallitukselle viestin: STOP nyt!

Pipoja jaossa jäsenille

Senaatintorilla on 1.2. tarjolla puheita, musiik­­kia, lämmintä juomaa, pullaa, hernekeittoa, makkaraa ja muuta syötävää. Paperiliiton toimiston väki löytyy torilta ”Vahvinta on yhteistyö”- ja #PainavaSyy -logoin teipatun matkailuauton luota. Tule tervehtimään ja hakemaan itsellesi Paperiliitto-pipo.

Torille tulijoita pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon. Ilmoittautumislomakkeella pääset samalla ilmoittautumaan myös SAK:n eri puolilta maata järjestämiin yhteiskyyteihin. Paperiliiton ammattiosastot voivat myös järjestää omia kyytejään, joten seuraa osastosi viestintää.

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu: www.sak.fi/stopnyt

Teksti: Eeva Eloranta-Jokela