Liiton mestaruudet frisbeegolfissa ratkaistiin lämminhenkisessä tunnelmassa Anjalassa. Katso kisakuvat.

Vapaa-aika

 

Tästä linkistä pääset katsomaan kaikki tapahtuman kuvat.

Imatralta yksin ajellut Valtteri Muona kertoi, että vastaanotto kisapaikalla Anjalassa oli todella mukava. Vaikka hän ei tuntenut ketään, heti alusta lähtien syntyi tunne, että hän sopii tähän porukkaan.

– Oli tosi rentoa ja kaikki olivat ystävällisiä, kertoo Muona.

Kilpailijat arvottiin neljän hengen ryhmiin, jotka lähtivät kiertämään rataa eri väyliltä. Äänekoskelta tullut Teemu Raatikainen ei tuntenut omasta ryhmästään ketään etukäteen. Se ei häirinnyt, sillä heti esittäytymisen jälkeen juttu alkoi luistaa.

– Oli hauska tavata ihmisiä muilta työpaikoilta, ja vielä oli hyvä juttu, ettei siellä keskellä metsää hirveästi tehty sellua eikä leikattu kartonkia. Muuten tutustuttiin, mutta työasioita käsiteltiin vähemmän. Vapaalla siellä kuitenkin oltiin, sanoo Raatikainen.

Raatikainen tutustui frisbeegolfiin jo kymmenen vuotta sitten, mutta on heitellyt aktiivisemmin kolme vuotta. Nämä olivat hänen ensimmäiset kilpailunsa.

Valtteri Muona aloitti harrastuksen kolme vuotta sitten. Hän kertoo, ettei ole kovin kilpailuhenkinen, mutta on käynyt viikkokisoissa laajalla alueella: Imatran lisäksi esimerkiksi Helsingin suunnalla, Kuopiossa, Heinolassa ja Mikkelissä.

– En lähde aina voittamaan vaan pitämään hauskaa, hän sanoo.

Muona aikoo osallistua liiton mestaruuskisaan myös ensi vuonna ja yrittää saada myös työkavereita mukaan.

Raatikainen tuli Äänekoskelta kolmen muun pelaajan kanssa.

– Tästä jäi hyvä fiilis. Oli tosi hyvät rennot kisat. Kavereiden kanssa todettiin, että kyllä lähdetään ensi vuonnakin kisailemaan, sanoo Raatikainen.

Teksti ja kuvat Reima Kangas