Adam Ziazikovilla on tavoitteet korkealla ja siksi hän tekee töitä ja opiskelee.

Arjessa

Ahkeruus, uteliaisuus ja kiinnostus ovat vieneet Adam Ziazikovia, 23, huimaa vauh­tia eteenpäin. Helmikuun alussa hän sai vakituisen työpaikan Stora Enso Packag­ingilta Kristiinankaupungista.

Aiemmin eli vuodesta 2020 Ziazikov oli työskennellyt tehtaalla ”kesäpoikana” ja sittemmin määräaikaisena työntekijänä.

Ziazikov aloitti työuransa stanssi­koneella, mutta koska hän halusi lisää haastetta ja uutta opittavaa, hän pyysi saada siirtyä painokoneelle.

– Nyt olen työskennellyt kolme kuukautta fleksopainajana ja homma alkaa olla hanskassa. Tykkään työstä tosi paljon. On kiva saada tehdä käsillä. Työkaveritkin ovat mukavia – täällä vitsit lentävät.

Ziazikovilla on takataskussaan kokemuksia monenlaisista töistä ja hän pitää niitä kaikkia arvokkaina. Hän on muun muassa istuttanut puuntaimia, lomittanut eläintiloilla, ollut postissa, katutyöntekijänä ja logistiikka-alalla.

Lukion jälkeen Ziazikov lähti opiskelemaan ensihoitajaksi Vaasaan. Hän jätti opinnot kesken vuoden kuluttua, koska kansainvälinen kauppa alkoi kiinnostaa enemmän. Nyt Ziazikov opiskelee töiden ohessa trade­nomiksi.

– Työn ja opintojen yhdistäminen on henkisesti rankkaa. Varsinkin, kun perehdyin samaan aikaan fleksopainajan työhön, informaatiotulva oli joskus valtava. Mutta en anna periksi, koska minulla on tavoitteet korkealla.

Ziazikov haaveilee, että voisi joskus perustaa oman yrityksen tai toimia työnjohdossa. Kansainvälisyys kiinnostaa.

Kiinnostus kansainvälisyyteen saattaa johtua osittain Ziazikovin omasta taustasta. Hän on tullut 9-vuotiaana perheensä kanssa Suomeen Venäjän federaatioon kuuluvasta Ingushiasta.

– Tulimme turvapaikanhakijoina, mutta jouduimme menemään viiden vuoden kuluttua takaisin Ingushiaan. Olimme siellä kahdeksan kuukautta kunnes vuonna 2015 palasimme Suomeen pysyvästi.

Oleskeluluvan Ziazikov sai vuonna 2016 ja Suomen kansalaisuuden seuraavana vuonna. Ziazikovin tyttöystävä on suomenruotsalainen, joten suomen, englannin, ingushian ja venäjän lisäksi häneltä saattaa kohta sujua ruotsikin.

Kansainvälisyydestä on hyötyä myös töissä, sillä työkavereita on muun muassa Aasiasta, Bosniasta ja Ukrainasta.

Teksti: Tiina Suomalainen

Lisää artikkeleita:

Työpaikalla
Laadusta tinkimättä
Takaisin etusivulle Lue lisää ajankohtaisia uutisia