Uusia haasteita luottamustoimesta

Arjessa

Luottamustehtävässä aloittava Eero Hiltunen tietää: rauhallisuus on valttia.

Eero Hiltunen, 31, on uuden edessä, mutta ääni puhelimessa kuulostaa rauhalliselta.

– Kaikkihan on vasta alkutekijöissään. Olen odottavalla ja uteliaalla mielellä. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Pankakosken kartonkitehtaalla kartonkikone 3:lla työskentelevä Hiltunen on aloittanut vuoden vaihteessa sekä varatyösuojeluvaltuutettuna että ammattiosasto 30 hallituksen jäsenenä. Kun miestä pyydettiin tehtäviin, ei hänen tarvinnut sen enempää vastaustaan tuumailla. Vaikuttaminen kiinnostaa.

– Nyt oli hyvä sauma lähteä mukaan luottamustoimintaan. Minulla on työuraa takana jo 11 vuotta, joten kokemusta riittää, ja toisaalta työtehtävät ovat tulleet jo niin tutuiksi, että uusille haasteille on tilaa. 

Hiltunen pitää itseään onnekkaana, sillä hän pääsi Pankakoskelle töihin heti armeijan jälkeen. Alussa hän teki pari vuotta vuorotteluvapaiden sijaisuuksia kunnes sai vakituisen paikan.

Kiinnostuksen herääminen liiton asioihin on näkynyt muun muassa niin, että Hiltunen on viime vuosina osallistunut ammattiosaston kokouksiin. Hän arvelee, että sieltä hänet on myös bongattu, kun uusia aktiiveja on mietitty.

Ammattiosaston hallituksessa Hiltunen toimii nuorisovastaavana, jonka yhtenä tehtävänä on järjestää virkistystoimintaa nuorille työntekijöille ja saada heitä näin houkuteltua mukaan toimintaan.

– Vielä minulla ei ole ajatuksia siitä, millaista toimintaa nuorille kannattaisi tarjota. On kuunneltava jäseniä ja vastattava heidän toiveisiinsa. Aion olla avoin uusille ideoille.

Työsuojelutehtäviin Hiltunen perehtyy varsinaisen valtuutetun Ville Puumalaisen opastuksella. Työsuojeluteemat kiinnostavat Hiltusta kokonaisvaltaisesti – mikään aihe ei nouse erityisesti esille.

– Vaikka vastuu on iso, minua ei hirvitä. Ville on sellainen, että häneltä saan varmasti apuja tarvittaessa.

Hiltunen on myös aviomies ja kahden 6- ja 8-vuotiaan tytön isä. Hän uskoo, että luottamustoimista huolimatta aikaa jää riittävästi myös perheelle.

Itseään Hiltunen kuvailee rauhalliseksi ja tasaiseksi. Näistä luonteenpiirteistä on varmasti etua myös luottamustoimissa.
– Luulen, että siinä tarvitaan tiettyä kylmäpäisyyttä, ettei ihan pienistä hötkyile ja ala sinkoilla sinne tänne.

Teksti Tiina Suomalainen