Tee elämän sitruunoista limoncelloa.

Vapaa-aika

Mirva Wirtanen laittaa pizzan täytteeksi tänään sieniä, salamia, ilmakuivattua kinkkua, ricotta-­tuorejuustoa ja tuoreita yrttejä.

Mirva Wirtanen viettää vapaapäivää sädehtivässä keittiössään, jossa ruoka-­aineet yhdistyvät saumattomasti sisustus­elementteihin. Yrttiä pukkaa paperimassasta tehdystä purkista seinä­ledin alla, jossa lukee La vita al limone – jos elämä antaa sitruunoita, tee niistä limoncelloa. Italialaista sitruunalikööriä onkin pari pulloa iskulauseen alla Limoncello Spritz -taulun edessä.

MM Groupin Kotkamillsin tehdas on kaukana jossakin, kun Mirva pilkkoo herkkusieniä pizzoihin. 

– Täytteeksi on tulossa sienten lisäksi salamia, ilmakuivattua kinkkua, ricotta-­tuorejuustoa ja tuoreita yrttejä. Näistä tulee samantyylisiä calzoneja, mitä joku vuosi sitten Torinossa maisteltiin, ihan törkeän hyvää.

Mirva miettii ainekset kokkaamisiinsa ravintolakokemuksista, ei lue reseptejä muuten kuin silmäilemällä. Tai sitten syntyy ihan vaan omasta päästä, kuten jälkiruuaksi valmistunut tiramisu-mudcake-­appelsiinisuklaakakku. Hmmm… olisi aika kiva tulla sattumalta kylään Wirtasille ruoka-aikaan!

– No mutta sehän on totta meillä! Mun pojan Matteon kaverit syö meillä säännöllisesti, teen kaikille aina jokaisen suosikkipizzat.

Mirvalla on tieto siitä, miten ruoka toimii. Kaupan basilikat ja timjamit rehottavat valtoimenaan uusissa ruukuissa, joiden multa on kasteltu kauttaaltaan lilluvaksi. Tämän tiedon toimittaja siirtää omaan keittiöönsä.

Teksti: Ilkka Palmu, kuva: Jukka Koskinen