Seulontatestaukset jatkuvat Oulussa

Kuorimo

Stora Ensolla Oulun kartonkityömaalla ilmeni marraskuun lopussa 150 ja joulukuun alussa 40 koronatartuntaa.

Tehotestauksen syynä olivat Oulun tehtaan investointityömaalla työskennelleillä todetut koronatartunnat. Osa oli täysin oireettomia. Marraskuun lopussa löytyneiden 150 koronatartunnan vuoksi yhtiö testasi uudelleen joulukuun alussa yli 1850 oireetonta tehdasalueella työskennellyttä henkilöä. Uusia tartuntoja löytyi yhteensä 40.

Uusintakierroksella testattiin kaikki Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevät oireettomat henkilöt, viranomaiskaranteenista vapautumassa olevat tai tehtaalle tulossa olevat uudet henkilöt. Toisella testauskierroksella ei enää löytynyt Covid-19-tartuntoja tehtaan omilta työntekijöiltä. Ensimmäisellä testauskierroksella niitä todettiin alle 10. Seulontatestauksia jatketaan tehtaalla edelleen.

- Tehokkaat turvallisuustoimenpiteemme tuottavat nyt selvästi tulosta ja tartunnat vähenevät jatkuvasti. Turvallisuustoimenpiteitä on kiristetty tehtaalla entisestään. Valvojia, jotka kiertävät tehtaalla varmistamassa, että ohjeita noudatetaan, on lisätty. Tehtaan projektissa työskentelevät yritykset raportoivat päivittäin siitä, että terveysviranomaisten karanteeniohjeistusta noudatetaan, kertoo Stora Enson Oulun tehtaan johtaja Juha Mäkimattila tiedotteessa.

Kartonkikoneprojekti on loppusuoralla ja siihen tarvittava henkilömäärä tehtaalla vähenee jouluun mennessä noin 800 työntekijään.