Salibandymestaruus meni Valkeakoskelle. Ensikertalainen Kauttua pääsi heti loppuotteluun saakka.

Vapaa-aika

Valkeakosken osasto 70 kirkasti viime vuoden hopeansa ja voitti Paperiliiton mestaruuden salibandyssä. Koskilaiset ovat menestysputkessa, sillä viime kesänä osastojen 70 ja 45 yhdistetty joukkue voitti liiton jalkapalloturnauksen.

– Lähdimme Raumalle pitämään hauskaa hyvällä porukalla sekä pelaamaan sählyä. Onnistuimme molemmissa hyvin. Kiitokset Rauman osasto 8:lle todella hyvin järjestetystä tapahtumasta ja kaikille kilpakumppaneille seurasta. Nähdään ensi keväänä! kommentoi Valkeakosken kapteeni Marko Koivuranta.

Kauttuan osasto 7 oli ensimmäistä kertaa mukana salibandyturnauksessa ja ylsi heti loppuotteluun asti. Siellä tuli tappio rankkarikisassa. Valmentaja Mikko Jaatinen oli pettynyt.

– Tavoite oli tietysti voittaa koko homma, kun kerran lähdettiin mukaan.

Tappiosta jäi Kauttualaisille aika lailla hampaankoloon. Iltajuhlassa heidän puheis­saan ilmenikin aikomusta parantaa sijoitusta ensi vuonna.

Tiina Suuronen oli salibandyturnauksessa ensikertalainen, kuten useimmat muutkin Äänekosken osasto 13:n joukkueessa. Porukka ei ollut pelannut yhdessä, eikä kukaan pelaa salibandya aktiivisesti. Ehkä sen takia menestystä ei vielä tullut.

– Hävittiin kaikki matsit, mutta osallistuminenhan se on tärkeintä, sanoo Suuronen.

Aluksi häntä vähän jännitti, millaista on pelata sekasarjassa, mutta kaikki meni hyvin. Pelitkin olivat suhteellisen tasaisia.

Äänekoskelta oli turnauksessa toinenkin joukkue, osastosta 77. Osasto 77 muodostuu Metsä Fibren työntekijöistä ja osasto 13 Metsä Boardin ja Nouryon Chemicalsin väestä. Aluksi oli ollut puhetta yhteisjoukkueesta, mutta pelaajia kertyikin runsaasti.

– Vähän puhuttiin, että jos jalkapalloturnaukseen mennään kesällä, niin sitten yhdistetään voimat, sanoo Suuronen.

Hän on ilman muuta kiinnostunut jalkapalloturnauksestakin, kun Rauman matka osoittautui niin onnistuneeksi. Haastatteluhetkellä joukkue on paluumatkan kahvitauolla Orivedellä. Taustalta kuuluu matkanjohtaja Timo Pullin selitystä.

– Timo hoitaa järjestelypuolen ylivertaisesti. Mistään ei varmaan löydy vastaavaa, jos Timo joskus jää pois. Ei hän onneksi varmaan malta ikinä lopettaa, sanoo Suuronen.

Pronsiottelussa Hämeenkyrön osasto 38 voitti Rauman osasto 8:n maalein 2–1.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Teksti: Reima Kangas, kuvat: Juha SInisalo