Nuori aktiivi

Arjessa

Rohkeasti mukaan toimintaan, kannustaa nuori ammattiosastoaktiivi.

Kun kuopiolaista Tiia Eskelistä, 33, kaksi vuotta sitten pyydettiin mukaan ammattiosasto 55 hallituksen toimintaan, oli hän täysi ummikko.

– En ollut lainkaan perillä toiminnasta. Hyvä, kun tiesin, mikä on ammattiosasto ja mikä on hallitus. Olin ollut ihan tavallinen rivijäsen enkä ollut edes osallistunut ammattiosaston tapahtumiin aiemmin.

Eskelinen vastasi rohkeasti kyllä, vaikka häntä vähän pelottikin ja mielessä kävi ajatus, että mihin olenkaan lupautunut.

– Heti ensimmäisestä kokouksesta lähtien minut otettiin hyvin vastaan. Kaikki olivat innoissaan, kun saatiin nuorta verta mukaan toimintaan. On hyvä systeemi, että uusi jäsen tulee ensin varajäseneksi. Näin pääsee tutustumaan toimintaan ja seuraamaan sitä ilman, että heti täytyy ottaa iso vastuu.

Kokoukset ovat Eskelisen mielestä kaikkea muuta kuin tylsiä, sillä niissä kuulee kaikki kiinnostavat ja ajankohtaiset asiat. Eskelinen arvostaa myös sitä, että hallituksen jäsenenä hän on päässyt tapaamaan liiton edustajia ja kuulemaan heidän terveisiään.

Hallituksen varajäsenyyden lisäksi Eskelinen toimii ammattiosaston nuorisovastaavana. Lisäksi hän on työpaikkansa tuotevaraston työsuojeluasiamies.

Eskelinen sanoo ymmärtävänsä sen, että ammattiosaston toimintaan mukaan lähteminen saattaa kuulostaa nuorista pelottavalta.

– Rohkaisisin kaikki kuitenkin mukaan. Ei kenestäkään olla ensimmäisenä sihteeriä tekemässä vaan toimintaan voi tutustua pikkuhiljaa. Olisi hyvä saada uusia jäseniä ”kasvamaan”. He voisivat sitten aikanaan siirtyä eläkkeelle jäävien tilalle.

Keväällä Eskelinen oli järjestämässä keilaustapahtumaa ammattiosaston nuorille. Tarkoitus oli tulla tutuiksi, kertoa osallistujille, mistä ammattiosastotoiminnassa on kyse ja kuulla nuorten ideoita. Ehkä sitä kautta joku olisi saanut kipinän. Koronaepidemia tuli kuitenkin sekoittamaan pakkaa.

– Kaikki on nyt jäissä, on kyse sitten nuorisotapahtumista, muista tapahtumista tai kokouksista. Toivottavasti keväällä pääsemme palaamaan taas normaaliin.

Teksti Tiina Suomalainen