Kuusankoski vei vakuuttavasti Paperiliiton jalkapallomestaruuden.

Vapaa-aika

 

Katso kaikki kuvat täältä.

Mäntän osasto 5:n puolella kentän reunalla soi löysä takatukkahevi. Joukkueen bussinkuljettaja Matti Tuominen katselee huolestuneena, kun Valkeakoski painaa päälle. Verkko alkaa heilua säännöllisesti keltapaitaisten päädyssä.

Pelin jälkeen Tuominen asettelee kertakäyttölautasen kenttäalueen vieressä olevan sähkökaapin päälle ja rupeaa syömään kinkkukiusausta. Hän pohtii, että joukkueen olisi pitänyt lähteä alhaalta enemmän syöttelemällä.

Tuominen on itsekin töissä Metsä Tissuen pehmopaperitehtaassa, mutta pyörittää siinä sivussa pientä kuljetusyritystä. Hänellä on pari 19-paikkaista bussia ja tarvittaessa hän lainaa tutulta yrittäjäkaverilta täysikokoisen bussin.

Tuominen kuljettaa melko paljon esimerkiksi lähiseudun urheilujoukkueita.

– Huomenna mennään Parkanoon tyttöjen lentopallojoukkueen kanssa, hän kertoo.

 

Firman kortille

– Laitetaan ne firman kortille, laulaa Kyröskosken Tuukka Virtanen ja kääntää mankan ääntä isommalle.

Sieltähän se kuuluu Suomen Pelin koko kappale. Virtanen steppailee mukana ja kannustaa omiaan.

– Hyvä että on valokuvaaja paikalla, saadaan Tinder-kuvia. Naiset tykkää jalkapalloilijoista, Virtanen sanoo.

Pian hän ryntää kentälle taistelemaan Inkeroisten joukketta vastaan.

Virtanen, kuten koko Kyröskosken joukkue, oli ensimmäistä kertaa mukana liiton futisturnauksessa.

– Oltiin tyytyväisiä tulokseen. Ei päästy mitaliotteluihin, mutta voitettiin kuitenkin yksi peli. Jos joukkue saadaan kasaan, niin ensi vuonna osallistutaan taas uudestaan, hän sanoo.

Salibandyturnaukseen Virtanen on osallistunut kolme kertaa. Hän toteaa, että liiton tapahtumissa on aina lämminhenkinen tunnelma.

– Yhteisöllisyys on näissä parasta. Vaikka pelataan täysillä, tuntuu, että kaikki ovat mukavia ja hyvällä fiiliksellä mukana, sanoo Virtanen.

 

Missä on Imatra?

Imatralta ei turnauksessa näy edustusta. Kaukopään ja Tainionkosken osastoissa on kuitenkin yhteensä yli tuhat jäsentä. Tämä kaipaa selitystä. Tainionkosken pääluottamusmies ja palloilujoukkueiden päällysmies Janne Hämäläinen yrittää tekstiviestin välityksellä:

– Olin lomilla, kun näin ilmoituksen turnauksesta (huono selitys). Välitin kutsun meidän ykköstähdelle Roman Reijoselle ja arvelin, että hän kasaa joukkueen. Näin häntä ja kysyin, miksei meiltä tullut porukkaa tänä vuonna. Vastaus oli, että hänellä oli varattuna Barcelonan matka samaan ajankohtaan, niin ei ruvennut kasaamaan joukkuetta.

Hämäläinen myöntää, että ilman muuta joukkue olisi pitänyt kasata.

– Pahoittelut, kun meni tämä vuosi näin, hän toteaa, ja nolous henkii joka kirjaimesta.

 

Onko tämä erikoista?

– Eikö se ole vähän erikoista, että liiton golfmestari on nyt futisturnauksen loppuottelussa, Kuusankosken Janne Pahkala ei malta olla kehaisematta, kun finaali Valkeakosken joukkuetta vastaan on alkamassa.

Kuusankosken osastoista 19 ja 85 koottu joukkue oli pelannut koko päivän vakuuttavasti, ja sama tahti jatkui loppuottelussa. Pahkala kävi kentällä rauhoittamassa peliä, vaikka ontui jalkakivun takia jo ennen finaalia. Viime vuoden voittaja Valkeakoski jäi Kuusankosken jalkoihin ja joukkueelle tutulle hopeasijalle. Kolmanneksi tuli isäntäjoukkue, jonka muodostivat Lahden osasto 86 ja Heinolan osasto 81.

Ensi vuonna turnauksen järjestää Inkeroisten osasto 15.

– Siellä ollaan mukana. Tämä on lupaus, vakuuttaa Janne Hämäläinen Imatralta.

Teksti ja kuvat: Reima Kangas