Imatran joukkue voitti kultaa, Valkeakoski hopeaa ja Kuusaa pronssia Paperiliiton jalkapalloturnauksessa.

Vapaa-aika

 

Kemin joukkue istuu Kumpulan kahden pelikentän välissä. Takana on kaksi voitettua ja yksi hävitty ottelu. Tunnelma syysauringossa on letkeä, vaikka tahti on tiukka. Joukkuetta ei saatu aivan täyteen, joten vaihtomiehiä ei ole ja seitsemän sijasta kenttäpelaajia on kuusi.

– Fair Playn hengessä myös vastustajat ovat pelanneet kokoonpanolla 6+1, Karri Tikkanen kiittää.

Joukkueen jäseniä yhdistää työ Metsä Groupin tehtailla joko nykyisin tai aikoinaan. Helsinkiin turnaukseen matkannutta joukkuetta täydensi perillä sekä yksi entinen kemiläinen että yksi raumalainen.

Hyvällä porukalla oltiin mukana.

– Mikäs tässä, mahtava keli ja mukava pelata.

Kemi voitti Paperiliiton jalkapallomestaruuden viimeksi vuonna 2018, kun turnaus järjestettiin Oulussa. Hyvä tahti löytyi myös tällä kertaa miehistövajeesta huolimatta. Kemi taisteli pronssimitalista loppuun saakka.

Pronssin vei Kuusaan joukkue maalein 3–1. Kuusaan muodostivat viime turnauksen voittaja Kuusankoski 19 sekä Kuusanniemi-Voikkaa 85.

Turnaukseen osallistui yhdeksän joukkuetta ja noin 120 pelaajaa. Viime kerralla joukkueita oli kaksi enemmän. Uutena joukkueena mukana oli Imatra, joka iloitsi sekä turnauksen voitosta että lämpimästä vastaanotosta. Altavastaajat yllättyivät itsekin.

– Turnaus oli tosi hienosti järjestetty, hyvä formaatti. Oli hienoa olla ensimmäistä kertaa mukana. Henki oli aivan loistava. Tuntui, että olisimme tunteneet muut pelaajat jo paljon pitempään, kiittää Roman Reijonen.

Reijonen toivoo, että ensi vuonna heillä Imatralla turnaukseen saadaan vielä enemmän osallistujia.

Imatran voitto Valkeakoskesta ratkesi 30 sekuntia ennen peliajan loppua lukemin 3–2. Valkeakoski oli aivan hetkeä aiemmin tehnyt tasoitusmaalin.

Pelaajien hyvä keskinäinen henki toteutui tälläkin kertaa.

– Meillä oli jälleen hieno tapahtuma ja pelin laatu hyvää, ehkä jopa entistä parempaa. Mukana oli paljon uusia nuoria kavereita. Toivottavasti tätä nähdään lisää, totesi Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala turnauksen päätteeksi.

Tämä on yksi niistä tapahtumista, joita jäsenet toivovat ja haluavat osallistua.

– Liitto järjestää tapahtumia, jotka kiinnostavat. Siksi on tärkeää, että myös ammattiosastot tukevat jäsenten osallistumista toimintaan, joka saa heidät liikkeelle, Vanhala korostaa.

Teksti: Eeva Eloranta-Jokela, kuvat: Reima Kangas