Huikeita maskeerauksia, reipasta keskustelua ja hauskanpitoa tutussa porukassa. Paperiliittolaisten tuore polvi juhli ja näki ay-toimintaa uusin silmin.

Vapaa-aika

 

Käänteentekevä hetki elämässä? Paperiliiton 18–35-vuotiaiden bileistä saattoi tulla sellainen: tilaisuus nähdä ammattiliitto uusin silmin. Ilta tarjosi kiinnostavaa ajankulua, asiaa ja viihdettä 115 paperiliittolaisen nuoren jäsenen seurassa.

Omasta käänteestään kertoi yleisölle Marko ”Signmark” Vuoriheimo, jonka matka tähän päivään kuurona rap-artistina ei ole ollut helppo. Hän on murtanut päättäväisesti ennakkoluuloja ja edistänyt viittomakielen asemaa. Hän listasi omat vinkkinsä, miten voi saavuttaa unelmansa. Ensimmäinen vinkki oli koko nuorten tapahtuman ydin:

– Verkostoidu, verkostoidu, verkostoidu. Mitä isompi verkosto, sitä enemmän kontakteja, Signmark kehotti.

Tilaisuuden juontanut stand-up-koomikko Ville Myllyrinne opetteli yleisön mukana viittomaan Signmarkin biisiä Around the world. Sanoitus kannusti rohkeuteen: ”Vaikka maailma ympärillä sortuisi, seison ylpeänä seinää vasten”.

Halloween-teema toi pyhäinpäivän bileisiin oman lisämausteensa. Paperiliiton isäntäväki otti vieraat vastaan tummanpuhuvissa asuissa ja vahvasti maskeerattuina. Myös moni yleisöstä rohkaistui illan edetessä, ylitti ennakkoluulonsa ja antoi kasvonsa ammattimaskeerajien osaaviin käsiin. Ainutlaatuisen ilmeen sai tallennettua paperivalokuvaksi kuvausnurkassa.

Suurin ryntäys tapahtumaan tuli Kuusaalta ammattiosastoista 19 ja 85, joista ilmoittautui mukaan yhteensä yli 40 jäsentä.

– Bileissä näkee nuoria muilta tehtailta ja pääsee juttelemaan liiton porukan kanssa, tiivisti tunnelmat matkanjohtajana toi­mi­nut Gerbaw Byman.

Pöytäseurue oli tyytyväinen, että heitä oli käyty silmätysten innostamassa mukaan ja että ammattiosasto tuki osallistumista. Tapahtumissa luodaan ja ylläpidetään yhteisöllisyyttä, mitä nuoret pitivät erittäin tärkeänä.

– Meidän on tärkeää käydä vuoropuhelua jäsenten kanssa ja olla valmiiita tekemään ay-työtä myös vähän uusilla tavoilla, totesi Paperiliiton liittosihteeri Juhani Siira.

Teksti: Eeva Eloranta-Jokela, kuvat: Lassi Kaaria