Adaralta vähenee viidennes

Kuorimo

Pakkausvalmistaja Adara on sanonut irti 20 tuotannon työntekijää. Vähennyksiä koskevat neuvottelut päättyivät marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Valkeakoskella toimivalle tehtaalle on toteutettu automaatiota lisääviä investointeja, joten vähennyksiä osattiin odottaa. Se, että reilu viidennes työpaikoista lähti, järkytti työntekijöitä. Tehtaalle jää 72 työntekijää.

– Nyt meitä mietityttää, miten tuottavuus pysyy reilassa jäljelle jäävällä määrällä. Se aiheuttaa huolta työntekijöiden jaksamisesta. Työnantajalla on suunnitelmansa, mutta huomioiko se tarpeeksi esimerkiksi sairauspoissaoloja ja vuorovapaiden pitämistä, pohtii pääluottamusmies Markku Salokivi.

Työntekijöiden mielestä työntekijämäärän putoaminen 82:een olisi ollut ymmärrettävämpi ja kovat irtisanomiset olisi vältetty. Nyt kovia irtisanomisia tuli kymmenen. Kahdeksan henkilöä jäi työttömyyseläkeputkeen tai eläkkeelle ja kahden vähennys toteutui muilla toimin.

Irtisanomisilmoitukset annettiin pian yt-neuvottelujen päätyttyä. Irtisanotuilla ei ole työntekovelvoitetta irtisanomisaikana.